Security Fabric

Inspiratie: kennisbank

Wat is Fortinet Security Fabric?

  • Thijs Zantboer
  • Leestijd: 2 minuten
  • 14-04-2022

Wat is Fortinet Security Fabric?

Security Fabric is één van de grootste troeven van Fortinet en bouwt voort op 20 jaar gerichte security innovatie. Meer dan vijfhonderd partners en het breedste product- en dienstportfolio zorgen ervoor dat Security Fabric de grootste geïntegreerde beveiligingsoplossing in het segment is. Security Fabric segmenteert het gehele netwerk, van IOT tot de cloud. Dit zorgt voor een brede en krachtige geautomatiseerde beveiliging tegen cyberaanvallen.

Wat maakt Security Fabric het best presterende mesh-platform?

Een mesh-platform is een online platform waarbij meerdere mensen in dezelfde digitale omgeving of bestand kunnen werken. De Security Fabric beschermt de volledige omgeving, deelt informatie over bedreigingen en is zelf herstellend. Deze eigenschappen maken Security Fabric het best presterende mesh-platform op het gebied van cyberbeveiliging.

Welke kenmerken heeft Security Fabric?

Security Fabric heeft drie belangrijke kenmerken:
Breed: detecteert bedreigingen en dwingt overal beveiliging af. Het portfolio bevat netwerk- en beveiligingsaanbiedingen voor endpoints, netwerken en clouds.
Geïntegreerd: dicht gaten in de beveiliging en vermindert de complexiteit. De technologie zorgt voor samenhangende en consistente beveiliging.
Geautomatiseerd: maakt snellere time-to-time bescherming mogelijk en zorgt voor efficiënte processen.  De geautomatiseerde bewerking maakt ICT-personeel vrij om zich te concentreren op innovatie.

Uit welke pijlers is Security Fabric opgebouwd?

Eén besturingssysteem drijft de fortinet Security Fabric aan, meerdere implementatiemodellen ondersteunen dit besturingssysteem. De belangrijkste pijlers van Security Fabric zijn:

  • Fortiguard AI-aangedreven beveiliging
  • Veilige netwerken
  • Zero trust toegang
  • Cloudbeveiliging
  • Fortinet Fabric Management Center
  • Open ecosysteem

Wat zijn de voordelen van Security Fabric voor uw organisatie?

Fortinet Security Fabric beschermt alle segmenten van het netwerk. De Security Fabric biedt het breedste scala van netwerkoplossingen voor datacenters, kantoren en organisaties van verschillend formaat . De beheerlast van het ICT-personeel vermindert door automatisering functies voor alle beveiligingscomponenten. De Security Fabric is de meest efficiënte investering op het gebied van security, door slimme technieken en centraal management.

Meer weten over de mogelijkheden van Fortinet Security Fabric? Bekijk dan de pagina altijd veilig verbonden of neem contact op met Emile Serruys.

Meer weten?

Neem contact op met Emile

Uw organisatie optimaal beveiligen?

Download de whitepaper over ICT-security en ga direct aan de slag met de tips om uw organisatie beter te beveiligen!