Software op maat

Waar begint u met de bouw aan een SmartFactory?

Inspiratie: kennisbank

Waar begint u met de bouw aan een SmartFactory?

  • Sjors Kassing, Business Consultant
  • Leestijd: 4 minuten
  • 12-2-2020

Alles begint met bewustwording

SmartFactory zorgt ervoor dat uw organisatie beter inzicht en sturing krijgt in het productieproces. Een mooi, maar soms wat abstract doel. Waar begint u en hoe kan uw route naar de SmartFactory eruit zien? Sjors (Business Consultant) neemt u mee.

Wat is SmartFactory?

SmartFactory zorgt ervoor dat uw organisatie inzicht en sturing krijgt in het productieproces. Administratieve systemen worden gekoppeld met de productieomgeving om op die manier inzicht te krijgen. Daarbij is het streven zoveel mogelijk papierloos te werken. Stap voor stap digitaliseren wij uw organisatie. De integratie van data en processen zorgt ervoor dat uw organisatie snel kan inspelen op veranderingen in de productie en proactief kan handelen. Het resultaat? Met SmartFactory bereikt u nieuwe inzichten over wat daadwerkelijk in uw fabriek gebeurt en waar optimalisatiekansen liggen! 

SmartFactory is software op maat

De allereerste stap in uw weg naar een SmartFactory is de bewustwording dat uw processen wellicht efficiënter ingeregeld kunnen worden en dat u meer grip kunt krijgen op uw productieproces. Ook kan uw digitaliseringsproces te maken hebben met kwaliteitsdoeleinden. Zo kunt u behoefte hebben aan beter inzicht in wat er in uw fabriek gebeurd, of wie er (in het kader van de veiligheid) aanwezig is onder uw BHV’ers/ EHBO’ers.

Bijna elke organisatie in de maakindustrie heeft een ander proces. Daarom kijken wij per organisatie hoe we de processen kunnen digitaliseren. De weg naar uw SmartFactory is daarom altijd software op maat.

Onze software aanpak

Uw SmartFactory bouwen we niet in één dag. In onze aanpak gaan we samen met u aan de slag om de perfecte tool voor uw organisatie te bouwen.  

SmartFactory software aanpak

Informatie koppelingen

Organisaties in de maakindustrie werken steeds vaker met verschillende systemen die onafhankelijk van elkaar opereren. Zo zijn er vaak separate systemen voor kantoor en de fabriek. U wilt een digitale omgeving waarin systemen met elkaar geïntegreerd zijn, zodat u inzicht krijgt in uw productieproces. Dankzij onze expertise met het koppelen van softwarepakketten zoals o.a. Ridder IQ, Baan, Pro/Staal, Navision, Exact en diverse eigen SQL databases koppelen wij bijvoorbeeld uw ordersysteem aan uw boekhoudsysteem.Wij streven ernaar data zoveel mogelijk op één plek te beheren en toegankelijk te maken.

Deze bedrijven gingen u voor

Inmiddels hebben wij voor diverse klanten het productieproces gedigitalieerd. Hieronder treft u enkele voorbeelden:

  • BOZ Groep
  • Gouda Refractories
  • Europe Steelcenter
Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!