Teams telefonie

Telefonie met Microsoft Teams

Inspiratie: kennisbank

Telefonie via Teams

• Kai Heshof
  • Leestijd: 2 minuten
  • 13-10-2021

Telefonie met Microsoft Teams

Microsoft Teams: eerst een luxe, maar sinds het thuiswerken vanaf 2020 niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. In de tijd waar we nu in leven, is hybride werken het nieuwe normaal geworden. Om thuiswerkers zo goed mogelijk in hun behoefte te voorzien, kan naast het samenwerken met collega’s en externen, Teams ook ingezet worden als belplatform. Alles hierover leest u in deze blog.

Microsoft Teams: alles op één platform

Microsoft Teams wordt een steeds completer platform. Videobellen, chatten, plannen, bestanden delen en samenwerken in documenten: het is allemaal al mogelijk. De mogelijkheid om Microsoft Teams in te zetten als belplatform is niet nieuw, maar heeft de afgelopen tijd een flinke stap voorwaarts gemaakt.

Telefonie met Teams: Hoe werkt dat?

Normaal kunt u in Microsoft Teams alleen een audio- of videogesprek opstarten met andere Microsoft Teams gebruikers. Door Microsoft Teams te combineren met telefonie kunt u ook naar collega’s en externen uitbellen. Zo blijven medewerkers met een mobiele werktelefoon altijd verbonden. Doordat de telefooncentrale van Teams zich in de cloud bevindt, bellen al uw medewerkers via internet voor een vast bedrag per maand. Door te bellen met Teams bent u bereikbaar op ieder apparaat waarop de app geïnstalleerd is. Wilt u bijvoorbeeld bellen met het nummer van de vaste telefoon via de iPad? Dan is dat mogelijk met Teams telefonie! Door deze functie zijn medewerkers altijd én overal bereikbaar

5 voordelen van Teams telefonie

1. Tijdbesparend, doordat alles beheerd kan worden met een app die geïnstalleerd kan worden op verschillende apparaten (laptop, tablet, mobiele telefoon, computer). Bellen hoeft dus niet per se meer met de vaste telefoon.
  2. Kostenbesparend, Microsoft 365 wordt waarschijnlijk al gebruikt binnen uw organisatie. Telefonie integreren in Microsoft Teams is dus gemakkelijker en goedkoper dan een abonnement afsluiten bij een nieuwe partner.
  3. Tevreden medewerkers, door alle communicatie samen te bundelen in één app, maakt uw organisatie het makkelijk voor medewerkers om te communiceren.
  4. Veilige werkomgeving, de programma’s Teams, Word, Excel, etc. zijn allemaal in handen van Microsoft. Uw organisatie hoeft zich niet meer te ontfermen over verschillende applicaties, wat zorgt voor een beter beveiligde verbinding.
  5. Gebruiksgemak met bellen via Teams, ook als u belt vanuit de vaste lijn via Teams kunt u nu tijdens het bellen makkelijk bij bestanden, contacten en andere gegevens die van belang zijn tijdens een telefoongesprek.

Om het hybride werken te stimuleren, kan Teams dus ook ingezet worden als belplatform. U bent op ieder moment en op ieder apparaat telefonisch bereikbaar, doordat de telefooncentrale zich in de cloud bevindt. Alles op één plek: Microsoft Teams maakt het voor uw bedrijf zo makkelijk mogelijk.

Benieuwd geworden naar alle mogelijkheden van bellen via Microsoft Teams? Neem dan contact met ons op en onze experts vertellen u er alles over!

Meer weten?

Neem contact op met Michiel