Microsoft power platform

Power Virtual Agents

Inspiratie: kennisbank

De mogelijkheden van Power Virtual Agents

  • Martijn Hendrikx
  • Leestijd: 5 minuten
  • 27-11-2020

Power Virtual Agents

Power Virtual Agents, de jongste van de vier onderdelen van het Power Platform van Microsoft. Wat het is en hoe het werkt? In deze blog nemen wij u mee aan de hand van een live illustratie.

Microsoft Power Platform

Het Power Platform bestaat uit een set ‘Low-Code/No-Code’ tools binnen Microsoft 365, waarmee u business apps kan maken. Een voorbeeld van een business app is een reserveringssysteem voor werkplekken en vergaderruimtes. Daarnaast kan het platform ingezet worden om de gehele organisatie te ondersteunen met responsive mobile apps, geautomatiseerde processen, geavanceerde dashboards en interactieve (chat)bots.

 

Microsoft Power Virtual Agents

Power Virtual Agents

Power Virtual Agents, de jongste van de vier onderdelen van het Power Platform van Microsoft, maakt het mogelijk om snel chatbots te maken welke bijvoorbeeld binnen Teams gebruikt kunnen worden. Het maken van chatbots binnen Teams is bij diverse licenties van Microsoft inbegrepen, chatbots op andere platformen is mogelijk met additionele licenties.

De onderdelen van het Power Platform versterken elkaar. Zo ook in dit geval.

De chatbot behoort tot het onderdeel Power Virtual Agents. Het aanmaken van een item in de lijst voor ideeën wordt weer gedaan door Power Automate.

Onderstaand treft u de live illustratie:

Eventueel kunnen we berichten vanuit Power Automate weer via Power Virtual Agents tonen aan de gebruiker binnen Teams. Of berichten posten in een kanaal bij een team.

Kortom, de mogelijkheden zijn zeer divers!

Ook op een laagdrempelige manier starten met de digitalisering van uw organisatie? Onze specialisten staan voor u klaar! Neem contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!