ICT-trends 2022

ICT-trends voor 2022

Inspiratie: kennisbank

ICT-trends

  • Kai Heshof
  • Leestijd: 2 minuten
  • 27-12-2021

Dé ICT-trends voor 2022

Met de toename van het aantal cyberaanvallen en hybride werken hebben we het afgelopen jaar weer veel ontwikkelingen op het gebied van ICT doorgemaakt. Nu het jaar bijna voorbij is en 2022 voor de deur staat, nemen we u mee in de ICT-trends voor het aankomende jaar.

Ontwikkelingen op het gebied van ICT

In deze blog benoemen we een aantal trends op het gebied van ICT die we in 2022 kunnen verwachten. We hebben het hierbij over:

  • Groei van hyperautomation.
  • Doorontwikkeling cybersecurity.
  • Toename van cloud native apps.

Groei van hyperautomation

Bij hyperautomation gaat het erom dat er zoveel mogelijk stappen binnen een proces volledig geautomatiseerd worden. Dat kan door het inzetten van:

  • Artificial Intelligence (AI), waarbij machines gaan denken zoals mensen. AI maakt het mogelijk dat machines gaan plannen, leren, begrijpen en redeneren.
  • Robotic Proces Automation (RPA), hierbij gaat het om software die geïnstalleerd wordt zodat eenvoudige administratieve taken geautomatiseerd kunnen worden.
  • Low Code Application Platforms (LCAP), dit betekent dat het ontwikkelproces wordt geautomatiseerd. Er wordt geprogrammeerd zonder de tussenkomst van mensen.

De bovenstaande technologische ontwikkelingen dragen bij aan uw het behalen van organisatiedoelen. Hyperautomation versnelt processen binnen uw organisatie en het verhoogt de kwaliteit van het werk. Daarnaast dragen AI, RPA en LCAP bij aan een verbeterde besluitvorming op basis van data.

Doorontwikkeling cyber security

Doordat organisaties steeds afhankelijker worden van ICT-systemen, automatisering en hybride werken, neemt het belang van cyber security toe. Het aanvalsoppervlak wordt groter en de technieken van cybercriminelen steeds listiger. Hierdoor neemt niet alleen het aantal incidenten, maar ook de impact van deze incidenten toe. Oplossingen zoals een firewall of een antivirusoplossing bieden tegenwoordig onvoldoende beveiliging. U beveiligt uw organisatie beter tegen malware, cryptovirussen en andere datagerichte aanvallen met managed EDR. Een EDR-systeem analyseert het gedrag op endpoints (servers, werkstations, laptops of telefoons) en grijpt meteen in. Hierdoor is uw organisatie optimaal beveiligd tegen cyberaanvallen.

Toename van cloud native apps

De laatste trend die we bespreken, is de toename in het aantal cloud native apps. Cloud native betekent dat een applicatie volledig in de cloud is ontwikkeld. De app is echt ‘born in the cloud’ en is dus anders dan een applicatie die in de cloud is geplaatst. Een cloud native applicatie biedt snellere performance en betere schaalbaarheid. Het gebruik van deze cloud native apps zal de komende jaren blijven toenemen.

ICT-innovatie voor uw organisatie

Benieuwd welke trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT uw organisatie in 2022 verder kunnen helpen? Onze specialisten kijken graag hoe inzet van slimme ICT kan bijdragen aan het behalen van uw specifieke bedrijfsdoelen tijdens een consultancy gesprek. Neem hiervoor gerust eens contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact op met Emile