Gedigitaliseerd en nu?

Inspiratie: kennisbank

Gedigitaliseerd en nu?

  • Sjors Kassing
  • Leestijd: 4 minuten
  • 24-8-2020

Grip houden op digitalisering en ICT-vraagstukken

U heeft de nodige stappen gezet met digitalisering in uw organisatie en werkt efficiënter dan voorheen. Uw productie is gestegen en uw medewerkers hebben de nieuwe manier van werken in uw organisatie omarmd. U denkt: ik ben klaar voor de toekomst!

Helaas…. De wereld van digitalisering staat niet stil en vraagt continu om de juiste aandacht. Maar hoe blijft u bij met de laatste ontwikkelingen en hoe bepaalt u welke ontwikkelingen voor uw organisatie van belang zijn? En hoe past u deze nieuwe inzichten op de juiste manier toe?

GRIP op uw ICT is vooruitkijken

Met al deze vraagstukken helpt DataByte u. DataByte helpt u grip te houden op uw ICT en de ontwikkelingen in de markt. Ieder kwartaal bekijken we de huidige stand van zaken ten aanzien van ICT in uw organisatie.  Waar loopt u tegen aan, hoe kunnen we zaken verbeteren?

Maar vooral kijken we vooruit. ICT is een hulpmiddel om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren en is geen doel op zich. Door vanuit uw bedrijfsdoelstellingen te denken gaat ICT voor u werken en niet andersom. Door ieder kwartaal doelstellingen gefaseerd aan te pakken en te vertalen in acties, houdt u grip op uw ICT en heeft de organisatie tijd om rustig aan de veranderingen te wennen.

Regie in eigen handen

In dit proces zal ik u begeleiden en adviseren. Dit doen we onder meer door een business case op te stellen. Daarbij kijken we wat een eventuele investering u oplevert. Zowel financieel als qua efficiency. Aan de hand van deze business case maakt u zelf een keuze om de verandering door te voeren. Op deze manier heeft u áltijd zelf de regie in handen.

Innoveren met digitalisering

De diensten van DataByte zijn in te delen in drie niveaus:

  1. Basis ICT: alles wat nodig is in uw organisatie om de primaire werkprocessen uit te voeren met ICT. Denk hierbij aan werkstations, netwerk en software licenties;
  2. Verbeteren met ICT: het bieden van oplossingen en diensten om uw bedrijfsprocessen te verbeteren. Denk hierbij aan maatwerk software, digitale koppelingen tussen systemen en automatiseren van repeterende handelingen;
  3. Innoveren met ICT: het inzetten van ontwikkelingen om binnen uw organisatie en branche innovatief bezig te zijn. Denk hierbij aan het gebruik van kunstmatige intelligentie, Google Glass en automatische signaleringen van handelingen.

Vanuit de grip gesprekken bepalen we samen wat u kunt doen om te innoveren met ICT.

Ook  staan wij altijd voor u klaar om u te helpen met stap 1 en 2.

Meer weten?

Wilt u meer weten hoe we grip binnen uw organisatie vorm kunnen geven? Dan maak ik graag vrijblijvend een afspraak met u om onze aanpak toe te lichten.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!