Software ontwikkelingen

Automation en security; de hot topics van SolarWinds

Inspiratie: kennisbank

Automation en security; de hot topics van SolarWinds

  • Roy de Haan, Senior Netwerk Engineer
  • Leestijd: 2 minuten
  • 18-6-2019

SolarWinds empower MSP

Collega Roy (Senior Netwerk Engineer en Product Manager SolarWinds) bezocht een driedaags event van SolarWinds empower MSP. SolarWinds is een Amerikaans bedrijf dat software ontwikkelt voor bedrijven om hun netwerken, systemen en informatietechnologie-infrastructuur te beheren. Wij gebruiken deze software bij veel van onze klanten. Door middel van deze software beheren en monitoren wij de ICT omgeving van klanten. De ontwikkelingen in deze software volgt Roy op de voet. Daar mocht een bezoek aan dit event niet bij ontbreken. Automation en security, dat waren de hot topics. Roy vertelt waarom én wat dit voor u betekent.

Automation

Wat me echt inspireert is automation. SolarWinds biedt een tooling die wij kunnen inzetten om de software zelf problemen te laten oplossen, ook wel Self Healing genoemd. Door de komende tijd energie te steken in dit automation proces, kunnen we slimmer gaan werken. Slimmer werken betekent meer ruimte voor focus op de volgende stap. De betrouwbare IT omgeving wordt met deze nieuwe mogelijkheden veelal beheerd, bewaakt en gemonitord door het systeem. Wij creëren op deze manier meer ruimte om met onze klanten de volgende stap te zetten binnen het Maturity Model. Bijvoorbeeld om samen te gaan verbeteren of zelfs te innoveren met ICT. Doordat wij proactief en dicht bij de klant én de oplossingen in de markt staan, blijven we voorop lopen. Voorop lopen in de software en processen zoals wij die intern gebruiken, waardoor onze toegevoegde waarde voor onze klanten groeit. Zeker in de toekomst zien wij dat we juist daar het verschil maken.

Security

Security dat is op dit moment overal onderwerp van gesprek, zo ook tijdens het SolarWinds event. Wat naar voren kwam en wat we bij veel klanten zien is dat we eigenlijk allemaal iedere dag bezig zijn met security en er elke dag invloed op hebben. De basissecurity lijkt bij veel organisaties misschien prima in orde. Maar toch kan er nog veel gebeuren in het netwerk wat niet direct zichtbaar  is. Binnen SolarWinds zijn er ontwikkelingen gaande in de software waardoor deze security risico’s beter te monitoren, detecteren en te onderzoeken zijn.

Wij adviseren u graag over deze nieuwe ontwikkelingen in de markt. Naast ICT partner zijn wij uw adviseur. Een adviseur waar u zich aan kan optrekken. Wij denken graag proactief mee over hoe ICT positief kan bijdragen aan het succes van uw organisatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!