Intune

Intune

Vereenvoudig het beheer van uw werkplekken.

In de meeste organisaties vormt werkplekbeheer een sluitpost. Er is vaak veel te doen. Er lopen allerlei projecten die allemaal even belangrijk zijn. Men zit dan eigenlijk niet te wachten op “simpele” beheervraagstukken zoals het updaten van het besturingssysteem of het bijwerken van applicaties.

De afgelopen jaren werd er veel gebruik gemaakt van gecentraliseerde ICT omgevingen gebaseerd op bijvoorbeeld Citrix of Remote Desktop Server (RDS). Dit had als voordeel dat beheer ook centraal plaats kon vinden. Een nieuwe update of applicatie hoefde enkel op de centrale omgeving geïnstalleerd te worden, waarna iedereen er direct gebruik van kon maken. Maar ook in omgevingen gebaseerd op Microsoft 365 (de Moderne werkplek) kan er eenvoudig een vorm van centraal beheer plaatsvinden.

Modern Beheer

Met Microsoft Intune kunt u gemakkelijk werkplekken beheren. Dit wordt ook wel “modern beheer” genoemd. Intune werkt uiteraard heel goed samen met Windows 10 Enterprise, maar ook Apple en Android worden ondersteund. Door deze diversiteit is Intune juist ook goed inzetbaar voor mobiele telefoons en tablets.

Intune bestaat uit twee onderdelen: Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM).

  • Met MDM kunt u op zakelijke werkplekken centraal software uitrollen, configuraties aanpassen en monitoren of de werkplekken voldoen aan het ICT beleid van uw organisatie.
  • Met MAM kunt u onder andere instellen dat zakelijke data gescheiden blijft van privé data. Hierdoor is dat een perfecte optie voor privé en BYOD apparatuur.