Enterprise Mobility + Security (EM+S)

Enterprise Mobility + Security (EM+S)

Informatiebeveiliging en werkbaarheid in balans, zonder concessies

EM+S 

Als organisatie staat u voor nieuwe uitdagingen. De éne groep medewerkers gebruikt een tablet of smartphone, terwijl anderen vanaf een vast of gedeeld device werken. Deze steeds grotere behoefte naar keuzevrijheid (zowel qua apparatuur, locatie en applicaties) conflicteert met de groeiende behoefte aan krachtige beveiliging van uw data. 

Microsoft Enterprise Mobility + Security (EM+S) is een platform voor mobiliteitsbeheer en beveiliging. Het helpt u uw organisatie te beveiligen en beschermen. En tegelijkertijd stelt het uw medewerkers in staat op nieuwe en flexibele manieren te werken binnen de Moderne werkplek. 

Informatiebeveiliging en werkbaarheid in balans, zonder concessies

EM+S is een volledig cloud-gebaseerde oplossing. Mobiele apparaten en applicaties in uw organisatienetwerk worden gemakkelijk beheerd en beveiligd, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit en keuzevrijheid. Gesteld kan worden dat EM+S deze productiviteit juist vergroot doordat uw medewerkers met hun voorkeursapparaat toegang hebben tot alle genodigde toepassingen. Als organisatie kunt u op deze manier gemakkelijk mee met de opkomst van mobiel werken. Dit alles (zonder extra beheer last), terwijl u eventuele schaduw ICT beperkt tot een minimum én uw data optimaal beveiligt.

Ook geschikt voor Bring Your Own scenario’s

Een van de grootste uitdagingen als het gaat om de bescherming van gegevens zit in apparaten welke niet onder beheer van de organisatie vallen. Met Microsoft Intune Mobile Application Management (MAM) is er een goede en makkelijke oplossing voor dit probleem. U kunt de zakelijke applicaties specificeren en groeperen tot een soort zakelijke “bubbel”. Deze is gescheiden van alle privé informatie. Alle data in deze “bubbel” is versleuteld. Als de medewerker uit dienst gaat en het account wordt geblokkeerd, is deze data ook niet meer te benaderen. Daarnaast kunt u ook voorkomen dat gegevens uitgewisseld worden met privé applicaties. U kunt dus voorkomen dat een medewerker bestanden vanuit Onedrive kopieert naar een privé DropBox account.

De voordelen van EM+S samengevat:

  • Verhoogde productiviteit
  • Brede platformondersteuning (Android, iOS, MacOS en Windows)
  • Eén identiteit, lokaal en in de cloud met SSO ondersteuning
  • Geïntegreerde voorzieningen voor het beheer van al uw werkplekken
  • Altijd en overal een optimale beveiliging van uw bedrijfsdata
  • Ook geschikt voor Bring Your Own Device scenario’s

 

Single Sign On (SSO) 

Iedere keer een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om iets gedaan te krijgen én vaak een ander wachtwoord, het is erg tijdrovend en kost een hoop negatieve energie. Dit kan simpeler. Met de moderne werkplek kunt u met één gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. De technologie zorgt voor de rest: ‘single sign on’. De techniek koppelt het wachtwoord van de moderne werkplek aan alle applicaties op het account van de medewerker. Hierdoor heeft uw medewerker met één wachtwoord, vingerafdruk of gezichtsherkenning toegang tot alle applicaties die binnen de moderne werkplek zijn ondergebracht. Veilig, snel én enorm efficiënt!