Disaster Recovery DRaaS

DRaaS

Oplossing: Infrastructuur en cloud

DRaaS

DataByte en fundaments

Disaster Recovery as a Service

Voorkomen is beter dan genezen, maar 100% garantie op het gebied van ICT-beveiliging bestaat niet. Hoe afhankelijk is uw organisatie van ICT-systemen? De kans is groot dat een incident veel invloed heeft op bedrijfsgegevens, klanten, leveranciers en medewerkers en hun dagelijkse werkzaamheden. Daarom is het slim om de impact van bedreigingen en aanvallen in kaart te brengen en zoveel mogelijk te beperken met een disaster recovery plan.

Beperk de impact van incidenten met DRaaS

Door een kopie van uw complete virtuele omgeving (data, systemen, netwerken en applicaties) op te slaan op een andere locatie, beperkt u de impact van mogelijke incidenten. Uw organisatie is binnen no-time weer online zonder dat belangrijke gegevens verloren gaan.

Disaster Recovery as a Service

De zogenaamde recovery omgeving is volledig gespiegeld aan uw primaire omgeving. Wanneer uw omgeving door een incident onbereikbaar is, kunnen medewerkers in de recovery omgeving verder werken. DRaaS vormt hierbij een belangrijk onderdeel van uw Business Continuity Plan. Met DRaaS zorgt u ook dat Recovery Point Objective (RPO) en Recovery Time Objective ( RTO) zo laag mogelijk blijven.

RPO staat hierbij voor de maximaal acceptabele hoeveel dataverlies bij incidenten en RTO gaat over de maximaal acceptabele tijd waarin het systeem weer beschikbaar moet zijn na een storing. Er worden door Fundaments regelmatig tests uitgevoerd op het uitwijkscenario. Zo minimaliseert u de impact van dreigingen en incidenten voor uw organisatie.

Voordelen van Disaster Recovery as a Service:

  • Continuïteit: Borg de continuïteit van bedrijfsprocessen met de recovery omgeving waarin medewerkers verder kunnen werken bij incidenten.
  • Dataverlies beperken: Houd RPO zo laag mogelijk en minimaliseer het verlies van belangrijke gegevens.
  • Hersteltijd minimaliseren: Zorg dat uw ICT-omgeving zo snel mogelijk weer volledig functioneert na een incident.
  • Prioritering: Bekijke welke data en applicaties het meest bedrijfskritisch zijn en pas Disaster Recovery hierop aan.
  • Zekerheid: Test de omgeving regelmatig en ontvang een inhoudelijke rapportage die voldoet aan standaarden zoals PCI, ISO, SOX en HIPAA.
  • Productiviteit: Laat medewerkers doorwerken in de recovery omgeving bij een incident en maximaliseer hierdoor de productiviteit.

Meer weten?

Neem contact op met Emile

Whitepaper Disaster Recovery

Direct aan de slag met een Disaster Recovery voor uw organisatie? Lees in de whitepaper hoe u dataverlies en hersteltijd bij incidenten beperkt.

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.