ICT in de zorg

Moderne werkplek in de zorg

Campagne

Moderne werkplek in de zorg

Moderne werkplek in de zorg

U gaat iedere dag voor de beste kwaliteit van de zorg en zet vol in op zorginnovatie. Administratieve ballast kunt u daarbij niet gebruiken, dat begrijpen wij heel goed! Zorg dat uw medewerkers vrij en creatief zijn om kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen bieden.

ICT in de zorg

Zorgverleners willen in de eerste plaats kwalitatief hoogwaardige zorg bieden aan cliënten. In de praktijk blijkt dat zorgverleners nog teveel regeldruk en administratieve last ervaren, die de zorg in de weg zit. Door bijvoorbeeld inefficiënt ingerichte administratieve processen, of dubbele registraties. Zorgprofessionals besteden een kwart van hun tijd aan administratieve taken, terwijl zij zelf 15 procent reëel zouden vinden.

Kabinet zet in op vermindering administratieve lasten

Het plan ‘(Ont)Regel de zorg’ van het kabinet zet in op minder regels voor zorgverleners en meer tijd voor de patiënt. De administratieve lasten voor zorgverleners moeten vanaf 2018 elk jaar verminderen.

Het gevoel van zorgverleners is daarbij leidend: zij moeten in hun dagelijks werk ervaren dat zij minder tijd kwijt zijn aan administratie. In onderzoek gedaan door Berenschot noemt 9 op de 10 zorgprofessionals de administratieve taken ‘enigszins (53%) of zeer belastend (35%)’.

Door dit kabinetsplan wordt er flink ingestoken op het verminderen van de regeldruk. Aan de administratieve ballast kunt u zelf, door middel van de DataByte Moderne werkplek voor de zorg, al een aantal efficiëntie slagen bewerkstelligen.

‘’Voor uw zorgverleners gaat het voornamelijk om prettig werken, u kunt veel administratieve ballast verminderen door gebruik te maken van de moderne werkplek. Zorg dat uw medewerkers vrij en creatief kunnen zijn om kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen bieden.’’

De Moderne werkplek: altijd en overal toegang

Met de Moderne werkplek kunt u een groot gedeelte van deze administratieve ballast voorkomen, zoals:

  • het onnodig dubbel invoeren,
  • foutieve invoer door het handmatig inkloppen van papieren gegevens,
  • en het persé op kantoor moeten zijn om bij dossiers te kunnen.

 

Met Single Sign on hoeven uw medewerkers maar éénmalig in te loggen om beschikking te hebben tot beveiligde gegevens. Geïntegreerde applicaties zijn overal gemakkelijk beschikbaar. Zorgverleners kunnen van afstand het cliëntendossier inzien en bijwerken met de laatste informatie.

Maak overleg en overdracht gemakkelijk met Teams

Overleg en overdracht wordt door Berenschot aangeduid als zeer belastende administratieve taak. Teams is het nieuwe samenwerkingsplatvorm van Microsoft en volledig geïntegreerd met Office 365. Dit betekent dat uw medewerkers met vertrouwde Office-programma’s kunnen werken zoals Word, Excel en PowerPoint. De bestanden die met de Office-programma’s gemaakt worden, kunnen eenvoudig en snel gedeeld worden met het team. Zonder een omweg te hoeven maken via bijvoorbeeld e-mail. Zo kunnen er gemakkelijk aparte teams opgezet worden, met geregelde toegang per zorgverlener.

Een ander voordeel van dit samenwerkingsplatvorm, is dat hij doorzoekbaar is. Discussies en gedeelde bestanden kunnen dus gemakkelijk terug gevonden worden.

Werken uw zorgverleners vaak extramuraal of intramuraal op verschillende locaties? Dan is Teams een ideale manier om de communicatie en overdracht op een gemakkelijke en veilige manier te borgen. Teams is op alle devices toegankelijk, zo kunt u altijd en overal samenwerken!

Meer weten?

Neem contact op met Vincent (IT Manager)

Onze diensten binnen de Moderne werkplek

Dankzij deze diensten maken wij altijd (samen) werken mogelijk!

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.